side4.jpg

image
News from the Future Frontier
Smokey - 1979 -2013
dinsdag, 09 juli 2013 13:53

 

Maandag 8 juli hebben we ten gevolge van ouderdom helaas afscheid moeten nemen van onze trouwe Smokey. Smokey is gestorven op de respectabele leeftijd van 34 jaar!

 

De partnership van een trickrider en zijn trickhorse is zeer speciaal en bestaat uit 100% vertrouwen en respect voor elkaar om in een zeer hoge snelheid de meest gevaarlijke stunts uit te voeren door weer en wind en op soms hele gladde bodems. Een trickhorse zijn is maar voor enkele paarden weggelegd, ze moeten o.a.100% betrouwbaar zijn in allerlei situaties, sterk gebouwd, snel, wendbaar, werklustig en de juiste trickrider hebben als partner om tot het uiterste te gaan.

Smokey was voor 1000% een trickriding horse. Vanaf het ontstaan van “The Future guys “ in 1987 tot April 2012 was Smokey de “captain” van de trickhorses tesamen met zijn grote vriend Blue Moon die 24 jaar het team heeft gediend, heeft Smokey 25 jaar het team gediend en zijn ze met het team heel Europa afgereisd om shows op alle grote evenementen te verzorgen.

Smokey had een ongelooflijke instelling al op jonge leeftijd overleefde hij een zware koliek operatie, en kreeg hij op latere leeftijd door een valpartij op een gladde ondergrond een blessure aan zijn been waarvan hij ook volledig herstelde door zijn ongelooflijke karakter. Smokey wilde altijd mee op show, thuisblijven was een grote straf voor hem.

In de begin jaren van de Future guys heeft Smokey verschillende trickriders gehad maar de afgelopen 20 jaar was hij de trouwe partner van de broers Roy & Luc den Bieman. Roy haalde de meest gevaarlijke stunts uit met Smokey ze waren een hecht team. Al op jonge leeftijd trainde Luc mee met het jeugdteam van the future guys en toen de tijd aanbrak voor Roy om het stokje door tegeven, is Luc zijn partnership met zijn grote vriend begonnen.

In April 2011 is Smokey officieel met pensioen gegaan en heeft hij tijdens de Burgmeijer QH Stallionshow afscheid genomen van het publiek. Daarna is Smokey herenigd met Blue moon en hebben ze samen van een mooie ouwe dag mogen genieten. Blue Moon overleed in November 2011 op de leeftijd van 37 jaar. Ondanks het gezelshap van Heather miste hij Blue ontzettend en heeft daarom nieuw vriendinnetje gekregen minimule “Jill”.

Smokey thank you for all these great years !! Blue will be waiting for you, may the grass be green and the sky’s be blue.

 
Become A Future Guy
dinsdag, 13 maart 2012 14:57

The future guys looking for young Trick riding talent.

Ter ondersteuning van het huidige team  zijn wij altijd op zoek naar jongelui om op te leiden als Trickrider. Ben je een jongen of meisje tussen de 11 en 16 jaar woonachtig in Brabant, sportief ,lenig , maar vooral een durfal , heb je passie voor paarden en lijkt trickriding echt iets voor jou . Neem dan Contact op  via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Met Arthur v Osch 0651269094.

 
Blue Moon
dinsdag, 22 november 2011 22:44

Trickriders hebben een zeer speciale band met hun paard, ze moeten ten alle tijden en in iedere situatie kunnen vertrouwen op hun partner. Vorige week hebben we ten gevolge van ouderdom helaas afscheid moeten nemen van onze trouwe Blue Moon. Blue Moon is gestorven op de respectabele leeftijd van 37 jaar!

Blue Moon is vanaf het begin in 1986 met de oprichting van The Future Guys tot aan enkele jaren terug met veel plezier actief geweest in het team en was de trouwe partner van Arthur; samen voerden ze de meest spectaculaire stunts uit.

De laatste jaren heeft "Moon" mogen genieten van zijn welverdiende pensioen in de weide en werd lekker verwend met poetsbeurten, en knuffels en verwenerijen door ons neefje en nichtje Arie & Annabel. Sinds april 2011 deed hij dit samen met zijn trouwe team maat Smokey.

Blue moon thank you for all these great years.

 


Future Guys History

Photo Gallery

Trick riding team  "The Future Guys"

Manege L'Avenir
Heuvel 18
5476KG Vorstenbosch
The Netherlands

Booking Contact

Arthur van Osch       T  06.51.26.90.94
Anoeska van Osch  T  06.50.20.47.01

E  info[at]futureguys.nl