image
Marvellous Horsemanship, a Sharp Mind,
No Fear & Excellent Ponies
Smokey

Name "Smokey"
Born in 1979
Breed Onbekend
Gender Ruin
On the Team Since 1986
Regular Rider(s) Luuk
Is a Future Guys Trick Pony because

1000% betrouwbaar,snel,sterk,super instelling,mooi.

Maandag 8 juli 2013  hebben we ten gevolge van ouderdom helaas afscheid moeten nemen van onze trouwe Smokey. Smokey is gestorven op de respectabele leeftijd van 34 jaar!

De partnership van een trickrider en zijn trickhorse is zeer speciaal en bestaat uit 100% vertrouwen en respect voor elkaar om in een zeer hoge snelheid de meest gevaarlijke stunts uit te voeren door weer en wind en op soms hele gladde bodems .Een trickhorse zijn is maar voor enkele paarden weggelegd, ze moeten o.a.100% betrouwbaar zijn in allerlei situaties ,sterk gebouwd, snel,wendbaar,werklustig, en de juiste trickrider hebben als partner om tot het uiterste te gaan .

Smokey was voor 1000% een trickriding horse .Vanaf het ontstaan van “The Future guys “ in 1987 tot April 2012 was Smokey de “captain” van de trickhorses tesamen met zijn grote vriend Blue moon die 24 jaar het team heeft gediend , heeft Smokey 25 jaar het team gediend en zijn ze met het team heel Europa afgereisd om shows op alle grote evenementen te verzorgen.

Smokey had een ongelooflijke instelling al op jonge leeftijd overleefde hij een zware koliek operatie , en kreeg hij op latere leeftijd door een valpartij op een gladde ondergrond een blessure aan zijn been waarvan hij ook volledig herstelde door zijn ongelooflijke karakter. Smokey wilde altijd mee op show thuisblijven was een grote straf voor hem.

In de begin jaren van de Future guys heeft Smokey verschillende trickriders gehad maar de afgelopen 20 jaar  was hij de trouwe partner van de broers Roy & Luc den Bieman .Roy haalde de meest gevaarlijke stunts uit met Smokey ze waren een hecht team .Al op jonge leeftijd trainde Luc mee met het jeugdteam van the future guys  en toen de tijd aanbrak voor Roy om het stokje door tegeven  ,is Luc zijn partnership met zijn grote vriend  begonnen.

In April 2011 is Smokey officieel met pensioen gegaan en heeft hij tijdens de Burgmeijer QH Stallionshow  afscheid genomen van het publiek.Daarna is Smokey herenigd met Blue moon en hebben ze samen van een mooie ouwe dag mogen genieten .Blue Moon overleed in November 2011 op de leeftijd van 37 jaar  .Ondanks het gezelshap van Heather miste hij Blue ontzettend en heeft daarom  nieuw vriendinnetje gekregen minimule “Jill” .

Smokey thank you for all these great years !!

Blue will be waiting for you ,may the grass be green and the sky’s be blue.


 

Trick riding team  "The Future Guys"

Manege L'Avenir
Heuvel 18
5476KG Vorstenbosch
The Netherlands

Booking Contact

Arthur van Osch       T  06.51.26.90.94
Anoeska van Osch  T  06.50.20.47.01

E  info[at]futureguys.nl