Once upon a time...

image
Who are these guys?
Where do they come from?
How it all started

De allereerste beoefenaars van het trickriding waren de indianen die vlot, lenig en zonder angst omgingen met hun mustangs. Het paard en de berijder vormden een team. Hun opvatting van deze manier van rijden was natuurlijk een andere manier dan die wij nu hebben. Voor hen was het niet meer dan een natuurlijk manier van omgang en een alledaagse handeling met hun paard.

Deze kunst van paardrijden is door de eeuwen heen bewaard gebleven. Zo heeft Buffalo Bill jaren lang door Amerika getrokken met zijn wild west show waarin hij publiek vermaakte met alle tricks die hij maar kon bedenken.

Jan v Osch, eigenaar van Manege L'avenir te Vorstenbosch, runde samen met zijn vrouw Mieke een manege bedrijf. Jan bekend om zijn kunde voor africhting van het paard en instructie van de ruiter en Mieke voor haar instructie, organisatie van ponykampen maar vooral ook haar gastvrijheijd. Jaarlijks werd er op de manege een open dag georganiseerd met verschillende optredens gegeven door leden van de manege maar ook door collega's die allen in een andere vorm van paardensport gespecialiseerd waren. Deze open dag trok ieder jaar steeds meer mensen en werd een begrip in paardenland.

Om ieder jaar weer met iets vernieuwend en iets apparts te komen werd de interesse voor Amerika, het wilde westen en de cowboys gewekt. De kinderen van Jan en Mieke; Rieky, Arthur, Monique en Wendy hadden dezelfde passie.
Omstreeks 1987 onstond er het idee om op de open dag een act op te voeren in western stijl met western zadels waarin enkele stunts werden uitgevoerd op het paard in o.a. draf en galop. Na veel oefenen en trainen en het veelvuldig bekijken van Amerikaanse videobeelden was het optreden daar en een succes.

Hieruit volgend ontstond het idee om het niet alleen bij de open dag te laten maar er een echt team van te maken met als doel een on the road show. Het team bestond  uit Danny, Rieky, Arthur, Moniek, Ray en Rieno. Zoals bij iedere tak van de paardensport gaat het ook hier om samenwerking, geduld, begrip en de paarden. Jan stelde ponies en zadels beschikbaar en de trainingen gingen van start.

Alle begin is moeilijk en dat was ook hier het geval, de paarden wisten niet wat hun overkwam en ze stopten of raakte in lichte paniek als er plotseling een ruiter van hun rug sprong. Dit alles ging dan ook niet zonder blauwe plekken en de nodige gekneusde ledematen, maar opgeven was er niet bij.
Vanaf de allereerste dag van de training tot op de dag van vandaag, nu de tricks steeds gewaagder worden, is er nooit de vraag bij hen opgekomen; "Zouden we dit nu wel doen? Is het niet te gevaarlijk?"
Zonder die onbegrensde durf was er nooit een show geweest.

In de zomer van 1988 gaven ze hun eerste shows. Het was allemaal nieuw voor iedereen, maar het lukte hen om de aandacht te krijgen van de toeschouwers en zelfs meer dan dat. Het publiek genoot en de volgende shows werden druk bezocht. Het programma werd steeds drukker en Jan, inmiddels manager van het team, zorgde dat alles goed geregeld werd hij zorgde ook voor een vrachtauto die door de schilderkunsten van Ray omgetoverd werd tot een indrukwekkend voertuig.

In de loop der jaren heeft het Team een geweldige status opgebouwd en Team Spirit gevoel was en is dan ook zeer belangrijk. De Future Guys hebben meerdere team leden met een jaren lange verbintenis gekend zoals Rieky, Arthur, Monique, Wendy, Danny, Ray, Ad, Reno, Yantra, Rems, Jeroen, Roy, Niek,  Kim, Yin, Angelique en Thomas. 
Ze hebben optredens gegeven door heel Europa en zijn op menig groot evenement te gast geweest.

Nu zijn we al heel wat jaren verder en is Trickriding Team The Future Guys als show uit gegroeit tot een waar begrip. De trainingen en de opleiding van de Future Guys worden wekelijks gegeven onder leiding van Arthur en het team blijft werken aan het perfectioneren van de stunts.
De show is in de loop der jaren uitgegroeit tot een adembenemend spectakel en tot op de dag van vandaag worden er nieuwe stunts uitgeprobeerd en uitgevoerd.

 

Trick riding team  "The Future Guys"

Manege L'Avenir
Heuvel 18
5476KG Vorstenbosch
The Netherlands

Booking Contact

Arthur van Osch       T  06.51.26.90.94
Anoeska van Osch  T  06.50.20.47.01

E  info[at]futureguys.nl